Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obrać, posiekać przesmażyć na maśle.
Oprószyć mąką, wymieszać i rozprowadzić w zimnym bulionie.
Dodać chrzan i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Śmietanę rozmieszać z żółtkami.
Do gotującego się sosu wlać śmietanę z żółtkami, wymieszać i odstawić.
Kiełbasę ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Pokroić na kawałki.
Gorącą kiełbasę polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody.