Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Malutkie, kuszące i... sycące „małe co nieco”, czyli biała kiełbasa zapiekana w boczku. W plastry wędzonego boczku zawijamy farsz z podsmażanej z cebulą czerwonej papryki oraz kawałki białej kiełbasy, nadziewanej żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorącą przekąskę na wielkanocny stół lub inną domową okazję z Sosem tatarskim WINIARY lub musztardą. Gwarantujemy – nikt się nie oprze!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.
Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.
Paprykę pokrój w paseczki.
Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.
Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.
Podawaj z Sosem tatarskim.