Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ząbki czosnku obierz i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z olejem arachidowym, przyprawą Maggi, miodem, mieloną wołowiną i krótko zamarynuj.
Umyj, obierz i pokrój marchewki w cienkie paski. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w półplasterki. Nie mieszaj poszczególnych rodzajów warzyw. Umyj i dokładnie osusz kiełki fasoli.
Papryki umyj, usuń z nich pestki oraz białe błonki, a następnie pokrój w cienkie paski. Dymkę umyj i pokrój w krążki. Grzyby shiitake umyj, osusz i pokrój w plasterki.
Ryż ugotuj w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na oleju rzepakowym usmaż porcjami wszystkie warzywa (smaż je pojedynczo). Warzywa dopraw odrobiną soli i pieprzu, zdejmij z patelni i przykryj folią aluminiową, żeby nie wystygły.
Zamarynowane mięso mielone usmaż na patelni. A gdy będzie gotowe, odłóż na bok i przykryj.
Na patelni usmaż jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Ugotowany ryż rozłóż do miseczek. Na wierzchu ułóż pieczone warzywa i mięso mielone, a na nich jajka sadzone.
Bibimbap udekoruj sezamem i sosem oelek sambal.