Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bigos z boczniakami jest pysznym dodatkiem do każdego wytrawnego dania. Klasyczny bigos z dodatkiem boczniaków i Ketchupu Łagodnego WINIARY może być podawany również w formie głównego posiłku. Zobacz, jak przygotować aromatyczny bigos, który zachwyci całą Twoją rodzinę!
Kapustę kiszoną pokroić.
Włożyć ją do garnka, wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować.
Mięso pokroić w kostkę.
Następnie wytopić na patelni. Skwarki i mięso włożyć do kapusty.
Szynkę pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić.
Na tłuszcz wrzucić pokrojoną wędlinę. Wszystko podsmażyć, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na patelnię.
Boczniaki pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym smalcu usmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę boczniaki. Następnie wsypać mieloną paprykę. Dodać przecier pomidorowy i ketchup. Wsypać przyprawę do bigosu, wymieszać.
Włożyć do kapusty, doprawić do smaku i gotować przez kilka minut.