Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.
Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.
Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.
Gdy kabaczek jest miękki, potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.
Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.