Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W sezonie na cukinię warto wypróbować wszelkie możliwe warianty kulinarne z tym wyśmienitym warzywem. Cukinia faszerowana, placki z cukinii, sałatka z cukinii, cukinia zapiekana, ale czy znasz bigos z kapusty kiszonej i cukinii? To pyszna wariacja na temat tradycyjnego bigosu. Nadaje mu lekkości i łagodniejszego smaku, a dodatek Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY gwarantuje niezmiennie wyśmienity smak potrawy. Bigos z kapusty kiszonej i cukinii decydowanie warto wypróbować w sezonie letnim!
Z kapusty odcisnąć sok, drobno ją pokroić. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem.
Mięso umyć, osuszyć wraz z okrawkami wędlin pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać do gotującej się kapusty.
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, przyprawić ziarenkami smaku. Wraz z pieczarkami dodać do kapusty.
Wszystko dokładnie wymieszać, gotować do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodą.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Wymieszać. Podawać z dodatkiem pieczywa.