Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka jajek oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na pianę.
Kiedy piana będzie dobrze ubita, dodaj cukier i dalej ubijaj pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.
Potem dodaj Cukier wanilinowy i żółtka, dalej miksuj.
Po połączeniu żółtek z pianą dodaj 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.
Wszystko wymieszaj, już nie mikserem, a trzepaczką.
Wlej do tortownicy wysmarowanej margaryną i piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze około 200 st.C.
Po upieczeniu wyjmij biszkopt na tacę.