Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj!
Żółtka oddzielić od białek.
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.