Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.
Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.
Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.
Dajemy do lodówki, aby stężała.