Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i upiecz biszkopt.
Kiedy ciasto się ochłodzi, kroimy go wzdłuż na pół. Smarujemy dżemem wiśniowym.
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a potem dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).
Ucieramy na jednolitą masę. Na górę wykładamy wypestkowane wiśnie i zalewamy 2 galaretkami lekko stężałymi.