Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron.
Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem.
Wszystko zalewamy bulionem zrobiony z rozpuszczenia 2 kostek w litrze wody i dusimy do miękkości około 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojoną w paski lub kostkę, czosnek granulowany i maggi do smaku.
Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.