Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.
Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.
Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.
Gotować około 3 minut.
Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.