Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.
Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.
Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.
Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.
Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.
Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odsącz.