Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypłukane i osuszone cienkie plastry wołowiny obtaczamy lekko w mące.
Smażymy na maśle z obu stron, solimy, doprawiamy pieprzem.
Zwiększamy płomień i dodajemy ocet. Należy lekko odparować płyn i chwilkę poddusić całość do momentu utworzenia się zawiesistego sosiku.
Mięso przełozyć na talerz i podawać ze świeżą sałatką.
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.