Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki na bliny aż uzyskasz gładką masę.
Przykryj folią spożywczą i odstaw na ok.godzinę.
Po godzinie wymieszaj ponownie, powinna trochę zgęstnieć.
Rozgrzej dużą patelnię i małą łyżeczką nakładaj na patelnię porcje ciasta, tak aby utworzyć małe, okrągłe placuszki. Masa nie powinna się zbytnio rozlewać po patelni.
Smaż po kilka blin naraz, ale tak, żeby nie tłoczyć ich na patelni. Bliny powinny być złociste po usmażeniu.
Przełóż deliktanie na talerz, posmaruj sosem czosnkowym, udekoruj plasterkami wędzonego łososia i koperkiem. Możesz skropić cytryną.