Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli szpinak jest świeży to należy go przebrać i umyć. Jeśli mrożony - trzeba go rozmrozić.
Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w podobną kostkę co papryki.
Grzyby umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.
Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
Na większej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i poddusić na nim paprykę i cebulę. Dodać przyprawy i wymieszać.
Dodać szpinak i całość dusić jeszcze ok. 10 min.
Na pozostałym oleju smażyć grzyby ok. 10 minut, aż powstały sok wyparuje.
Do grzybów dodać zmiażdżony czosnek. Grzyby dodać do warzyw i delikatnie wymieszać.
Przed podaniem posypać pietruszką.