Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwicę pokrój na długie, cienkie paski.
Obsmaż na gorącym oleju.
Pieczarki oczyść, pokrój w cząstki i dodaj do polędwicy.
Kostkę rozpuść w gorącej wodzie (1/2 szklanki) i podlej mięso.
Duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Sos pomidorowy przyrządź wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem i pieczarkami. Zagotuj.
Podawaj z kładzionymi kluskami lub pieczywem.