Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Botwinkę dokładnie myję, buraczki obieram i kroję w kostkę, listki z łodygami drobno siekam.
Marchewkę kroję w kostkę, przesmażam na patelni z drobno pokrojoną cebulą.
Dodaję do gorącego bulionu botwinkę i marchewkę z cebulą, doprawiam solą, gotuję 15 minut.
Dodaję buraczki kiszone, pokrojone w drobną kostkę (można zastąpić je ugotowanym w skórce burakiem, obranym i pokrojonym po wystygnięciu lub pominąć, jeśli botwinka miała duże buraczki), gotuję przez chwilę.
Dodaję śmietankę i cukier, doprawiam świeżo mielonym pieprzem.
Podaję z ugotowanym na twardo jajkiem.