Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek i łyżkę bulionu Winiary.
Buraczki gotujemy.
Buraczki obieramy, mielimy i takie dodajemy do zupy razem z 3 ząbkami czosnku sprasowanego.
Gotujemy aż mięso zmięknie .
Dopiero wtedy dodajemy botwinkę, chwilę gotujemy i zalewamy śmietaną 30%.
W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno.
Po ugotowaniu ugniatamy z odrobiną masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz i zalewamy botwinką. Smacznego.