Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja na koniec przyparowałam go, by uzyskać jego miękkość).
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Oliwę rozgrzewamy na patelni wrzucamy cebulę i przesmażamy.
Następnie dodajemy pomidora oraz odcedzoną i przepłukaną fasolę czerwoną.
Całość przesmażamy z łyżeczką koncentratu, doprawiamy tymiankiem, i maggi.
Następnie dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Podajemy posypując szczypiorkiem.