Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki kroimy i podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Na osobnej patelni podsmażamy papryki. Ja wybrałam zieloną, żółtą i czerwoną żeby było kolorowo.
Gdy pieczarki nam się usmażą, dodajemy je do papryki i smażymy razem przez około 5 minut.
Na patelnię, na której smażyliśmy pieczarki wrzucamy kurczaka (wcześniej doprawiamy go solą i pieprzem). Chwilę smażymy i dodajemy mieszankę do dań chińskich. Podsmażamy.
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy je do papryki i pieczarek.
Następnie kroimy pomidor, czosnek, cebulę i dodajemy je do naszych warzyw razem z kukurydzą.
Slavo