Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuł rozdziel na różyczki i umyj.
Wrzuć do 2-3 litrów osolonej gotującej wody i gotuj przez 5-7 minut, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany. Możesz także ugotować brokuła na parze. Zagotuj 3 litry wody w sporym garnku, na garnku postaw metalowy koszyczek z brokułami i przykryj garnek pokrywką. Brokuły będą gotowe po ok 10 minutach.
W międzyczasie przygotuj prosty sos musztardowy. Majonez, śmietankę, musztardę, ocet winny i pieprz cayenne wymieszaj w miseczce na jednolitą masę.
Gorące brokuły podawaj polane sosem musztardowym.