Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczne ciasto brownie przygotowane według przepisu słynnego francuskiego kucharza. To, co wyróżnia tę wersję to duża ilość czekolady, która może skusić miłośników tego deseru. Ponad to ciasto odznacza się delikatnością, aromatem, a przede wszystkim genialnym smakiem. Smacznego!
4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
Masło roztopić i ostudzić.
Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.
Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.
Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.
Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.
Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.
Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).
Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.