Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolkę dokładnie odcedź i delikatnie przepłucz. Odstaw na chwilę, aby dokładnie wyschła. Fasolę zmiel w malakserze albo blenderem ręcznym na puree. Dodaj kakao, płatki, sól, miód, rozpuszczone masło, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Całość ponownie zmiksuj na bardzo gładką masę.
Tabliczkę czekolady pokrusz lub posiekaj i dodaj do ciasta. Całość wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.
Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok.15-20 minut (im krócej, tym będzie bardziej wilgotne i zakalcowate.
Ewa