Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka i wlej olej. Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka zagotuj z masłem. Do gorącego mleka wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Wlej miód. Wymieszaj. Krem budyniowy odstaw do ostygnięcia.
Brzoskwinie osusz z syropu. Czekoladę roztop w kąpieli wolnej. Każdą brzoskwinie udekoruj tak, aby przypominała pszczółkę. Do każdej brzoskwini wbij po 2 płatki migdałów, tak aby tworzyła skrzydełka.
Na przestudzony biszkopt wlej masę budyniową, a następnie tężejącą galaretkę. Brzoskwiniowe pszczółki ułóż na cieście.
Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.