Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka pokrój w kostkę i dopraw solą i pieprzem. Szpinak umyj i osusz. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni z oliwą obsmaż kurczaka. Kiedy się zarumieni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż, aż cebula zmięknie. Dodaj szpinak i smaż, aż straci objętość.
Zawartość opakowania z sosem wymieszaj z wodą i wlej na patelnię. Gotuj ok. 5-10 minut. Na końcu dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną świeżą bazylią.
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg. instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane bazylią.
Riya