Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.
W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.
Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.