Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.
Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.
W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.
Całość udekoruj świeżymi owocami.