Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszónych mąką.
Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 minut lub do suchego patyczka.
Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.
<strong>Ciekawostka: </strong>Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.