Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zmielić mięso, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek oraz żółtko. Delikatnie wymieszać składniki i uformować 2 kotleciki.
Smażyć mięso ok. 3 minuty z każdej ze stron na rozgrzanej patelni z oliwą.
Bułki przeciąć na pół, ułożyć umytą sałatę, plaster pomidora, cebulę pokrojoną w plastry. Paprykę pokroić w krążki, ogórek w plastry i razem z usmażonymi kotlecikami ułożyć na bułkach.
Polać mięso lub kolejne warstwy w bułce Sosem burgerowym WINIARY i przykryć całość drugą częścią bułki.