Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Burger: Zmiel w maszynce mięso kurczaka (najlepiej z różnych części - udka, podudzia, piersi), najlepiej ze skórą, dzięki temu burgery będą bardziej soczyste.
Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę posiekaj w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, MAGGI i musztardą. Możesz dodać więcej MAGGI, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
Dodatki: Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
W misce wymieszaj MAGGI, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę.
Marynuj całość około 30 minut.
Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
Przygotuj burgery w następujący sposób: spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i na koniec górną część bułki.