Burger z łososiem to potrawa uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i osoby dorosłe. Takie danie z pewnością docenią osoby, które uwielbiają delikatny, a zarazem wyrazisty smak tej ryby.
Burgery z łososia - jak je przygotować?
Składnikiem bazowym tego dania jest oczywiście pieczony łosoś. W skład kotletów wchodzą również ugotowane ziemniaki, zioła w postaci koperku lub szczypiorku, a także surowe jajko i niewielka ilość bułki tartej. Całość warto doprawić takimi podstawowymi przyprawami, jak sól i pieprz. Aby burgery mogły zostać uformowane potrzebne będzie wcześniejsze podzielenie ryby na kawałki, utuczenie ziemniaków i pokrojenie ziół na drobno. Tak przygotowane składniki są gotowe do połączenia i stworzenia kotletów o wielkości zgodnej z własnymi upodobaniami. Gotowe porcje można w zależności od swoich własnych preferencji smażyć na patelni z obu stron, aż staną się złociste lub upiec w piekarniku.
Burger z łososiem - jak podawać?
Ciekawą opcją podania takich burgerów będzie przygotowanie z nich prawdziwych hamburgerów. W tym celu konieczny będzie składnik bazowy w postaci hamburgerowej bułki. Aby móc cieszyć się jej pysznym smakiem należy ją wcześniej przekroić, a następnie podpiec z obu stron. W jej wnętrzu nie może zabraknąć pysznego sosu. Jego najbardziej podstawową wersją będzie pyszny majonez. W tym celu doskonale sprawdzi się Majonez Dekoracyjny WINIARY. Z jego użyciem można przygotować również doskonale komponujący się z aromatem łososia sos chrzanowy. Aby po przyrządzić należy połączyć majonez wraz z tartym chrzanem, a także jogurtem. Jedna część bułki powinna zostać nim posmarowana. W takim hamburgerze nie może zabraknąć zieleniny. Doskonale sprawdzi się szpinak baby, roszponka, czy rukola. Podobnie, jak w restauracjach do dania można przygotować frytki domowej roboty.