Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.
Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.