Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos do spaghetti Napoli WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.