Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szklimy drobno pokrojoną cebulę.
Dusimy szpinak ze sprasowanym czosnkiem.
Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę i do tego ser feta (nie za małą kostkę). Doprawiamy wedle uznania i delikatnie mieszamy składniki (pamiętajmy jednak, że ser feta sam w sobie jest już słony). Następnie doprawiamy i faszerujemy makaron (nie gotujemy go).
Układamy w naczyniu żaroodpornym (kładziemy obok siebie), następnie zalewamy sosem Napoli WINIARY rozprowadzonym w 300 ml zimnej wody. Wszystkie (całe) cannelloni muszą być pokryte sosem inaczej nie zmiękną.
Na koniec posypujemy mozzarellą.
Powinno się piec 35-40 minut w 180 stopniach w odkrytym naczyniu żaroodpornym.