Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokroić na wiórki i podsmażyć na łyżce oliwy razem z ząbkiem czosnku. Posolić, dodać zioła i odstawic do wystudzenia.
Drożdże zalać letnim mlekiem, dodać cukier i odrobinę mąki, zamieszać.
Odstawić na 10 min.
Do mąki dodać szczyptę soli, zioła i resztę czosnku z łyżką oliwy i drożdże z mlekiem.
Zagnieść gładkie ciasto odchodzące od ręki (jeśli za mokre dodać odrobinę mąki).
Koniecznie odstawić na godzinę, aby odpoczęło.
Po godzinie zagnieść lekko, uformować 4 płaskie placki.
Odstawić na 5 minut.
Po tym czasie nałożyć cebulkowy farsz, zostawiając wąski pasek ciasta na brzegach.
Brzegi można posmarować oliwą. posypać szczyptą kminku. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 15 minut.