Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Obierz cebulę i paprykę. Pokrój w drobne paski.
Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości.
Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem.
Wystudź.
Do wystudzonego farszu wbij jajko.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm
Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji.
Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20-25 minut.
Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.