Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
24 herbatniki ułożyć na blaszce (lub innej podstawce) w trzech rzędach.
Do miski włożyć miękkie masło, wsypać szklankę cukru pudru, cukier wanilinowy (najlepiej zmielony lub kupić w postaci pudru), 2 żółtka (jajka umyć i sparzyć wrzątkiem).
Wszystkie składniki dokładnie utrzeć "do białości", na koniec dodać ser i porządnie wymieszać.
Na środkowy rząd herbatników wyłożyć 2/3 masy. Na górę ułożyć rząd z pozostałych herbatników.
Do pozostałem masy wsypać łyżkę kakao i wymieszać. Na górę środkowego rzędu wyłożyć masę z kakao.
Boczne herbatniki złożyć formując dach domku, lekko docisnąć. Zrobić polewę: margarynę rozpuścić w rondelku, dodać kakao, wodę i cukier puder. Mieszać, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą i polewa będzie miała odpowiednia konsystencję. Ciepłą polać chatkę. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Masy "stężeją", a herbatniki zmiękną.
Anonim