Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa podczas mycia dokładnie szoruję szczoteczką, nie obieram.
Kroję w jak najcieńsze plasterki obieraczką do jarzyn, nożem lub tarką.
Przekładam plasterki do miski, skrapiam oliwą (nie za dużo, żeby chipsy nie były tłuste), dodaję ulubione zioła i przyprawy, mieszam delikatnie, ale dokładnie.
Wykładam na papier do pieczenia tak, by plasterki nie leżały jeden na drugim, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę ok. 20 minut, często sprawdzając, czy chipsy już się nadają do wyciągnięcia z piekarnika. Im cieńsze plasterki, tym szybciej będą gotowe.