Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, gałką muszkatołową oraz szczyptą soli.
W osobnej misce miksujemy smalec z miodem, w trakcie miksowania dolewamy zupę pomidorową.
Łączymy mokre i suche składniki. Miksujemy krótko, do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy orzechy, ew. rodzynki.
Pieczemy przez ok. 40-50 minut – do suchego patyczka.