Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słońce mocno grzeje, więc wypróbuj lekki obiad – idealny dla ochłody! Wystarczy niespełna 30 minut, aby go przygotować. Poczuj falę błogiego orzeźwienia pomimo upałów – czas na chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY!
Będzie prosto i smacznie, czyli tak jak lubimy najbardziej. Gotowanie zacznij od barszczu czerwonego WINIARY – przygotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wystudź. Kolejny krok to pokrojenie ogórka i papryki w drobną kostkę: ciach-ciach! Teraz czas na arbuza. Pokrój go i przełóż do blendera. Dodaj jogurt, a następnie posiekane zioła. Nie musisz kupować nowych ziół doniczkowych: wykorzystaj te, które masz już w domu i stwórz z nich autorską kompozycję.
Teraz zblenduj całość aż do otrzymania gładkiej masy. Taką mieszankę wymieszaj z ostudzonym barszczem WINIARY. Całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dla silniejszego efektu orzeźwienia, chłodnik podawaj z kostkami lodu i pokruszonym serem feta. Gotowe – pycha!
Barszcz czerwony WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wystudź.
Ogórek i paprykę pokrój w drobną kostkę.
Arbuz pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do blendera. Dodaj jogurt naturalny oraz zioła i zblenduj. Wymieszaj z ostudzonym barszczem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Chłodną zupę podawaj z kostkami lodu i pokruszoną fetą!