Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W 200 ml wrzącej wody rozmieszać Chłodnik Ogórkowy WINIARY. Wystudzić.
Koperek posiekać.
W misce umieścić jogurt, dodać ogórki i posiekany koperek. Dolać przestudzony Chłodnik Ogórkowy, sok z cytryny oraz oliwę.
Całość dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Porządnie schłodzić.
Orzechy uprażyć na patelni na złoty kolor.
Chłodnik bułgarski podawać schłodzony z dodatkiem uprażonych orzechów włoskich.