Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krewetki oczyszczamy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Z papryczki usuwamy nasiona i kroimy ją w bardzo drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i wrzucamy krewetki z papryczką. Dusimy pod przykryciem 5 minut.
Wystudzony chłodnik mieszamy z jogurtem naturalnym i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Podajemy z krewetkami i obranym oraz pokrojonym w kostkę ogórkiem. Tuż przed podaniem posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Można dodatkowo porcję zupy skropić odrobiną soku z cytryny.