Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jagody oczyść i umyj. Garść jagód odłóż, a resztę zblenduj razem z wodą na gładką masę.
Przelej do garnka. Dodaj miód, sok z cytryny, cynamon oraz goździki i zagotuj.
Gotuj przez 5 minut pod przykryciem.
Z przestygniętych jagód wyłów goździki, a następnie wymieszaj całość dokładnie z jogurtem.
Wstaw zupę oraz naczynia, w których będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
Chłodnik podawaj z pokrojoną w kostkę mozzarellą oraz dekoracją z odłożonych wcześniej jagód i posiekanej bazylii.
Chłodnik