Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W silikonowych foremkach do kostek lodu lub czekoladek umieszczamy po 1-2 jagody.
Przezroczystą galaretkę Winiary rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. Każdą porcję owoców w foremkach zalewamy ostudzoną galaretką i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Jagody myjemy, zalewamy wodą, dodajemy cukier, cynamon, kardamon oraz sok z cytryny i zagotowujemy. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie dodajemy jogurt naturalny i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji i wkładamy do lodówki do ochłodzenia na około godzinę.
Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.
Śmietanę, serek i cukier puder umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego kremu, a następnie przekładamy go do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Chłodnik przekładamy do talerzy. Na każdą porcję wyciskamy kleksa z kremu z mascarpone, posypujemy prażonymi płatkami migdałów i jagodami, wkładamy kilka kostek z galaretki i dekorujemy listkami mięty.