Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jagody płuczę pod strumieniem zimnej wody, przebieram wybierając uszkodzone owoce i listki.
Dwie łyżki jagód odstawiam do dekoracji, resztę zasypuję cukrem.
Po 15 minutach zalewam mlekiem, dodaję wodę i zagotowuję. Odstawiam do wystygnięcia.
Zupę miksuję dokładnie blenderem (można potem dodatkowo przetrzeć ją przez sito). Schładzam w lodówce niecałe pół godziny.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, przelewam zimną wodą.
Zupę nalewam do miseczek, dodaję śmietanę. Dodaję makaron i dekoruję świeżymi jagodami.