Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.
Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz trochę wody, jeśli chcesz, żeby zupa nie była zbyt gęsta.
Całość zmiksuj na gładką masę.
Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.
Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.