Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chłodnik zalewam 300 ml wrzątku, mieszam i odstawiam do wystygnięcia.
Szpinak i rukolę dokładnie myję, część listków rukoli odkładam do dekoracji, a pozostały szpinak i rukolę drobno siekam.
Ogórka myję, obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do przestudzonej zupy dodaję jogurt i dokładnie mieszam.
Dodaję posiekany szpinak, rukolę, startego ogórka i świeżo posiekane zioła. Mieszam i odstawiam do lodówki na godzinę.
Przed podaniem można doprawić chłodnik odrobiną soku z cytryny. Chłodnik podaję z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo, udekorowany listkami rukoli.