Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki obieramy i ucieramy na tarce (duże oczka).
Utarte ogórki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy pesto i maślankę.
Doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy garść liści świeżej bazylii.
Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Chłodnik ogórkowo-bazyliowy podajemy schłodzony, udekorowany liśćmi świeżej bazylii.