Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na obiad polecamy pyszny chłodnik pomidorowy na bazie Zupy pomidorowej WINIARY. Idealny chłodnik pomidorowy robimy nie tylko ze świeżych pomidorków dobrej jakości, ale również papryki i ogórka! Pokrojone warzywa powinny zostać zmiksowane na gładki krem – aksamitna konsystencja pomidorowego chłodnika to jedna z jego ważnych cech.
Chłodnik pomidorowy polecamy podać z grzankami z bułki razowej, smażonymi na oliwie z oliwek. Grzanki możesz posmarować czosnkiem i posypać ulubionymi przyprawami.
Zupę przygotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź.
Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki.
Papryki oczyść.
Obierz ogórek.
Pomidory, paprykę i ogórek pokrój w drobną kostkę (część odłóż), pozostałe zmiksuj i połącz z zimną zupą pomidorową.
Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Wstaw do lodówki do schłodzenia (60 minut).
Podaj z grzanką z bułki razowej usmażonej na oliwie, możesz je natrzeć ząbkiem czosnku.